Led

LED

Een LED-scherm is als een stel hyperactieve samenwerkende vuurvliegjes.
Ze laten je videodesign, sponsorlogo’s en real time updates tijdens je event, congres of seminar in verbluffende helderheid zien.
Geen gedoe met een donkere kamer of een zoektocht naar de perfecte projectiehoek. Helder beeld, waar je ook bent.

LED OF BEAMER?

Het kiezen tussen een LED-scherm of een beamer (projector) en scherm voor je event, congres of seminar kan lastig zijn. Het gebruik, de omgeving, de gewenste beeldkwaliteit en het budget spelen een rol. Een paar dingen om je te helpen met je overweging:

 1. Beeldkwaliteit en helderheid: LED-schermen bieden over het algemeen een hogere beeldkwaliteit en helderheid in vergelijking met beamers. De panelen hebben individuele lichtgevende elementen die direct licht uitzenden, terwijl beamers licht projecteren op een oppervlak, wat kan leiden tot verlies van helderheid en details.

 2. Contrastverhouding: LED-schermen hebben vaak een hogere contrastverhouding dan beamers, wat resulteert in scherpere en levendigere beelden met diepere zwartwaarden en helderdere witwaarden.

 3. Omgevingslicht: LED-schermen presteren beter in omgevingen met veel omgevingslicht, omdat ze hun eigen lichtbron hebben. Beamers kunnen moeite hebben om op te vallen in helder verlichte ruimtes, wat de  kijkervaring kan beïnvloeden.

 4. Installatiegemak: Meestal zijn LED-schermen eenvoudiger te installeren en vereisen geen complexe montage of afstelling zoals beamers dat kunnen vereisen. Je hoeft geen rekening te houden met projectieafstanden, lenscorrecties en schermopstellingen.

 5. Levensduur en onderhoud: LED-schermen hebben over het algemeen een langere levensduur en vereisen minder onderhoud dan beamers. Beamers hebben lampen die na verloop van tijd moeten worden vervangen, terwijl LED’s vaak een langere levensduur hebben en minder snel slijten.

 6. Flexibiliteit in grootte en vorm: De schermen kunnen worden aangepast aan verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor creatieve en unieke installaties. Beamers hebben beperkingen wat betreft de grootte en vorm van het geprojecteerde beeld.

 7. Energie-efficiëntie: LED-schermen zijn over het algemeen energiezuiniger dan beamers, wat kan resulteren in lagere operationele kosten op de lange termijn.

Led Wessels Audiovisueel

LED TOEPASSINGEN

LED-schermen worden in diverse omgevingen en toepassingen gebruikt vanwege hun helderheid, flexibiliteit en beeldkwaliteit. Bijvoorbeeld bij:

 • Theater en Evenementen: LED-schermen worden gebruikt als achtergrond voor podiumshows, theaterproducties en live-evenementen om dynamische visuele effecten te creëren.
 • Videoproductie en Broadcast: LED-achtergronden worden vaak gebruikt bij televisie-uitzendingen, interviews en virtuele sets voor een realistische en dynamische omgeving.
 • Winkelinterieur: In winkels worden LED-displays gebruikt om producten en aanbiedingen te presenteren. Ook kunnwn ze  worden geïntegreerd in interieurontwerpen.
 • Outdoor Reclame: LED-billboards langs wegen en straten trekken aandacht met levendige beelden en video’s, en zijn zichtbaar, zelfs in fel zonlicht.
 • Sportstadions: Grote LED-schermen in sportstadions tonen live-actie, herhalingen en scoreborden voor het publiek.
 • Congres en Seminar: Een LED-scherm of -wall kan dienen om presentaties te ondersteunen en informatie te delen. Het vergroot de communicatie met en visuele impact op deelnemers.
 • Control Rooms: In operationele centra zoals verkeerscontrolekamers of meldkamers bieden LED-muurdisplays een overzicht van verschillende gegevensbronnen.
 • Medische Beeldvorming: LED-schermen worden gebruikt in medische toepassingen zoals operatiekamers, diagnostiek en radiologie om nauwkeurige beelden weer te geven.
 • Kunstinstallaties: Kunstenaars gebruiken LED-schermen om interactieve kunstwerken, digitale installaties en lichtshows te creëren.
 1.